Interiørtendensene i 2019

Hvordan blir egentlig trendene til og hvilke produkter vil vi ha i hjemmene våre? Vi har tatt en prat med Pernille Kirstine Møller som jobber med å utvikle trendmateriale hos Pej-gruppen for å få noen konkrete svar. Pernille vil også holde foredrag på messen.
Billett til Nordic Living kan du kjøpe her


Kan du si noe om hvilke tendenser som blir de største i året som kommer og hvordan det vil utspille seg i helt konkrete produkter som du tror folk kommer til å kjøpe?

Skulpturelle og organiske former
Vi kommer til å oppleve en etterspørsel etter statuer og kunstneriske produkter som ikke nødvendigvis har noen annen funksjon enn å være et estetisk tilbehør til hjemmet. Det vil imidlertid også være mulig å kombinere de skulpturelle og organiske formene med funksjonen, som for eksempel i vasen fra Aybar Poilu.

Gjennomsiktighet og farget glass
Det har vært en økende trend i glass og transparens i løpet av det siste året. Det fortsetter å akselerere. Nå ser vi at det gjennomsiktige elementet også kan tilføres farge. Lampesignet fra Sophie Langhorst er et eksempel hvor det gjennomsiktige elementet blir funksjonelt i form av farget glass.


Sanselige elementer

Sanselige elementer blir elementære i et liv vi fyller med mer og mer digitalt innhold. Dagsengen fra chmara.rosinke kombinerer avslapning med funksjonen av skjermer som kan lukkes rundt deg, slik at du kan oppleve roen og din helt egne plass.

Magi
Magiske elementer kommer på banen for fullt med kreative og mystiske detaljer. Lampen fra In Residence har fått tilført en glitrende detalj i overflaten som gjør den mystisk og magisk.


Kan du forklare hvordan interiørprodukter henger sammen med tidsånden innenfor politikk og samfunnsdebatter generelt? Finnes det helt klare linjer du kan peke på?
– Vi finner at det er mye fokus på tillit i samfunnsdebatten og politikken. Og ordet tillit er også på vei inn for vår- og sommertrendene i 2019. Forbrukeren ønsker å omgi seg med produkter og innredning som gir dem følelsen av tillit. Det er blant annet problemer som Brexit, russiske ”troll” og den potensielle handelskrigen mellom USA og Kina som bidrar til at det er en større tendens til å mistro både politikere og andre forhold i samfunnet. Tillitsfulle design skal gjøre plass for troverdige produkter, tydelig kommunikasjon, åpenhet og ikke minst holdbarhet.

Er det noe folk kommer til å la seg forføre av og kjøpe som vi aldri hadde trodd at vi skulle like?
– Glitter og glitrende detaljer har fått en gjenoppliving tidligere enn antatt.

Hva er det heteste tipset du kan gi innkjøpere for 2019?
– Bæredyktige og troværdige produkter som du trygt kan fortelle kundene dine at holder lenge, og som de kan stole på er sant.


Hvis du skal investere i ett nytt objekt i 2019, hva bør det i så fall være?

– Et skulpturelt element til hjemmet. Det kunne for eksempel være en liten statue, som jeg vet vil gi hjemmet mitt et estetisk preg og som samtidig er en investering jeg kan ha lenge.

Hva mener du er de største endringene innenfor interiør- og designbransjen for tiden?
– Det blir større plass til nytelse enn det har vært tidligere. De sanselige elementene er blitt alfa og omega for mange, noe som gir muligheten til å selge produkter som bidrar til avslapning og selvpleie. Men nytelse betyr også at forbrukeren får større og større fokus på de små detaljene i livet, som kanskje kan gi dem litt ekstra luksus.

Tekst: Pernille Kirstine Møller og Hélène Andersen
Foto: Chmara Rosinke / Teresa Van Dongen / Barbara Hepworth

Share this: